Анкета

610 гласували
Има ли Референдумът "почва" у нас ?
 
 
Начална страница | 

февруари 2014

 

Церемония за връчване на сертификати на участничките в Програмата за обучение и подкрепа


22 февруари 2014

Проект "Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 г.",
финансиран от Програма „Основни права и гражданство” на ЕС (2007 – 2013 г.)

На 14.02.2014 г., след приключване на общата част на Програмата за обучение и подкрепа, която Сдружение „Болкан Асист” реализира в рамките на проекта"Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 г.", в хотел „Форум” в София се състоя церемония за връчване на сертификати на участничките в програмата - 20 млади жени от различни региони на България, подкрепени от 10 политически партии.

Освен представители на организаторите (Сдружение „Болкан Асист” и Българското училище за политика „Димитър Паница”), в събитието взеха участие лидери и членове на ръководните органи на 11 политически партии и движения: г-жа Меглена Кунева, първият български еврокомисар и лидер на Движение “България на гражданите”, г-жа Антония Първанова, член на Европейския парламент и лидер на НДСВ, народните представители г-жа Милена Дамянова, член на ПГ на ГЕРБ и г-жа Петя Раева, член на ПГ на ДПС, г-жа Нора Ананиева, член на Оперативното бюро на Движението на жените - социалистки, г-жа Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО, г-жа Марина Стефанова, зам. председател на ПД „Социалдемократи”, г-жа Татяна Дончева - лидер на Движение 21, г-н Корман Исмаилов, председател на Народна партия „Свобода и достойнство”, г-н Борислав Сандов, съпредседател на Зелените и г-н Атанас Атанасов, зам. председател на ДСБ и член на националния съвет на Реформаторския блок.

Участничките в програмата споделиха голямото си удовлетворение от проведеното обучение и изразиха искрена благодарност към Болкан Асист и Българското училище за политика. Всички представители на политическите партии се включиха във връчването на сертификатите, поднесоха поздравления към участничките и организаторите, изразиха своята подкрепа за разширяване на женското участие в политиката и се ангажираха да съдействат за развитието на младите жени, включени в програмата, и за утвърждаването им като активни и успешни политици.

В следващите седмици и месеци предстои изпълнението на индивидуалната програма за подкрепа, която е съобразена с потребностите и интересите на отделните участнички и ще се осъществява с помощта на експерти и консултанти от различни области.
 Виж всички новини обратно в началото на страницата

Видяно 2292 пъти