Анкета

610 гласували
Има ли Референдумът "почва" у нас ?
 
 
Начална страница | 

септември 2014

 

Заключителна среща - постигнати резултати по проект "Повече жени в европейската политика..."


23 септември 2014


Проект "Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 г.",
финансиран от Програма „Основни права и гражданство” на ЕС (2007 – 2013 г.)

На 11.09. 2014 г., в хотел „Форум - Централ” в София се състоя заключителна среща по проекта „Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 г.”

В срещата се включиха участничките в Програмата за обучение и подкрепа, членове на Националната група по проекта и представители на политически партии.

Целта бе да се направи равносметка на постигнатото в рамките на проекта и да се обменят идеи за бъдещи общи действия в посока повишаване на женското участие в политиката.

Участничките в проекта споделиха, че успешно прилагат на практика наученото в рамките на Програмата за обучение и подкрепа и се чувстват по-уверени в своите политически и професионални изяви. Те посочиха интересни примери от кампанията за европейските избори през май, т.г. и от настоящата кампания за парламентарните изори на 05.10.2014 г.

Отчетено бе, че жените, включени в проекта, са добре представени в листите за предстоящите избори – почти половината от тях са кандидати за народни представители, като три са водачи на листи, а други три – на второ място в листите.

В края на срещата всички подписаха две писма - едното до политическите партии, регистрирани за участие в парламентарните избори, а второто – до жените членове на ЕП от България.

Писмата съдържат искания и предложения за: включване на повече жени в ръководните органи на партиите; номиниране на повече жени за участие в държавното управление на местно, регионално и национално ниво; приемане на Закон за равнопоставеност на половете (какъвто България все още няма) и др.
 Виж всички новини обратно в началото на страницата

Видяно 1904 пъти