Анкета

610 гласували
Има ли Референдумът "почва" у нас ?
 
 
 

Болкан Асист сподели опит с партньори в Естония


06 март 2015


На 27.02.2015 г. в столицата на Естония - Талин (в Техническия университет) се проведе конференция за представяне на резултатите, постигнати от Сдружение „Болкан Асист” при изпълнението на международния проект „QaPro - Да станем двигател на промяната в селските райони”. Проектът се изпълнява от немската организация ФИНЕП в партньорство с Болкан Асист, България и асоциация АГОРА, Чехия, а разпространението на опита и постигнатите резултати се осъществява от асоциирани партньори в Естония и Португалия.

Славея Христова, изпълнителен директор на сдружението и ръководител на проекта от българска страна, запозна лидери на неправителствени организации и общини от селски райони в Естония с резултатите от пилотното обучение, което Болкан Асист организира през 2014 г. за представители на гражданското общество, политическите партии и общински администрации от селски райони в България.

В рамките на проекта подобни обучения бяха проведени също в Германия и Чехия с цел да се приложи на практика методология и програма, разработена съвместно от немските, българските и чешките партньори за повишаване на капацитета на основните заинтересовани страни в селските райони (гражданско общество, администрация и политици) за взаимодействие с гражданите и за активно участие в местното развитие.

Участниците в конференцията в Естония проявиха голям интерес към българския опит и споделиха свои практики от работата в селските райони. Заявено беше желание за организиране на подобно обучение в Естония и за изучаване на нови методи и подходи за взаимодействие между гражданите и местната власт.

Повече информация за проекта и за програмата за обучението може да се намери на: www.quapro.eu
 Виж всички новини обратно в началото на страницата

Видяно 818 пъти